Welkom op de nieuwspagina van de Parochie

Algemeen nieuws uit de Parochie

Theatergroep ‘sTOF speelt: “ Stille Nacht ”

Theatergroep ‘sTOF bestaat uit twintig jongeren tussen 12 en 19 jaar die allemaal lid zijn van het jongerenpastoraat in parochie Maria Vlucht. De groep vindt het TOF om voor jullie op te treden. En de groep wil STOF tot nadenken bieden. De stukken zijn door de groep zelf geschreven vaak naar aanleiding van een goed gesprek over een verhaal uit De Bijbel. De centrale vraag in dat gesprek is: ‘Wat betekent dat oude verhaal nu voor ons?” Het groepsproces vertaalt zich al vier jaar in een eigentijdse voorstelling.
Stille Nacht:
Het gaat over Marieke. Marieke is een meisje van 16 jaar. Het zou je buurmeisje kunnen zijn. Er is iets met haar. Tijdens een avondje stappen gaat het mis. En later blijkt ze zwanger te zijn. Marieke’s toekomst ziet er ineens heel anders uit. Wat moet ze doen? Wat doen haar ouders? Waar is haar vriendje? Hoe reageren haar vriendinnen. Waar moet ze heen? Is er iemand die haar helpt? Hoe loopt dit af?
Deze voorstelling die ongeveer een uur duurt, is serieus van opzet, maar zit toch vol humor en zang. Stille Nacht is geschikt voor jongeren maar zeker ook voor ouderen/ouders. Uiteraard is iedereen van harte welkom.
Na de voorstelling kun je gezellig napraten en bestaat de mogelijkheid om met de spelers in gesprek te gaan.

Wanneer: Vrijdagavond 22 december 2017
Waar: RK. Maria Altijddurende Bijstand in Beuningen, Beuningerstraat 75, 7588 RG
Aanvang: 19.30 uur. Kerk open om 19.00 u.
Entree: Vrije gift t.b.v. van een tienermoeder.

Koffie/thee/frisdrank: € 1,50 t.b.v. onkosten voor het faciliteren van de kerk.
Er wordt geen alcoholische drank geschonken.

Auteur & regisseur: Michel de Wal.
Zangcoach: Sharon Bouwman en Martine Bos

Info en aanmeldingen (niet verplicht):
E. ans.telintelo@lumenchristi.nl Tel . 06 30958689

Adventstocht De Lutte

16 december 2017 tussen 18.00 uur en 18.30 uur kan men starten bij de Plechelmuskerk.
Met een wandeltocht van ongeveer 30 min. Met als titel “Op weg naar Kerstmis”.

Wegens groot succes van voorgaande jaren hebben we dit jaar weer de adventstocht georganiseerd.
In het kader van de kerk treedt naar buiten, wordt er een korte wandeling van ongeveer 30 min gehouden. Jullie kunnen meelopen in groepen van max. 20 personen,

Op zaterdag 16 december kan er tussen 18.00 en 18.30 uur worden gestart met een Adventstocht met als titel “Op weg naar Kerstmis”. Deze tocht wordt verlicht met fakkels en vuurkorven en gaat door o.a. het Kerkenbos, waarbij verschillende aansprekende items uit het kerstverhaal, zoals o.a. de boodschap van de engel, de tocht naar Bethlehem, geen plaats in de herberg, zullen worden uitgebeeld op verschillende locaties, zoals de Jozefkapel. Naast diverse “acteurs” , van o.a de toneelvereniging ’Ons genoegen’, zullen ook ezel en schapen aanwezig zijn. Leden van het Plechelmuskoor, themakoor en Lutters Geluutke brengen passende liedjes ten gehore. Ook zal er de nodige zorg besteed worden aan het natuurgetrouw uitbeelden van de locaties Het is dus geen levende kerststal op zich, maar een “reis” naar het kerstverhaal.
Na de wandeling worden jullie in de kerk onthaald met mooie muziek gespeeld door het jeugdorkest van de Plechelmusharmonie en is er voor iedereen warme chocolademelk.
Voor iedereen die op een gepaste wijze samen op weg wil gaan naar Kerst 2017 geldt:
Van harte welkom.

Het meedoen is gratis maar een gepaste bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.
In principe gaat de Adventstocht altijd door, mocht het niet zo zijn dan zal het vermeldt worden op de websites van Lumen Christi, delutte.com en de Plechelmusharmonie.

Werkgroep adventstocht De Lutte

INSPIRATIEREIS PAROCHIES LUMEN CHRISTI EN H. PANCRATIUS

8-daagse rondreis door authentiek Andalusië

Vanuit de parochies Lumen Christi en H. Pancratius wordt van 6 t/m 13 september 2018 een rondreis georganiseerd naar Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje.

Na een vliegreis vanaf Schiphol naar Malaga beginnen we onze rondreis per luxe touringcar in de badplaats Fuengirola, waar we de eerste nacht zullen doorbrengen.
De rijke historie heeft Andalusië een schat aan bezienswaardigheden nagelaten.
Zo maar een greep uit al hetgeen u op deze rondreis te zien krijgt:
Uit de Moorse tijd dateren de mooiste gebouwen, zoals de Mezquita in Cordoba en het schitterende Alhambra in Granada. In deze stad met vele gezellige pleinen bezoeken we o.a. naast de kathedraal ook de Koninklijke Kapel, de Capilla Real. En ook in een stad als Sevilla zult u oren ogen tekort komen; zo wordt in deze typisch Spaanse stad de op twee na grootste kathedraal ter wereld – de Basilica de la Macarena bezocht, alsmede het prachtige zeven eeuwen oude paleis Alcazar, dat nog steeds voor een deel door de Spaanse koninklijke familie wordt bewoond.
Tijdens de reis wordt er overnacht in diverse viersterrenhotels. op basis van halfpension
De reissom bedraagt – bij deelname door tenminste 35 personen – € 889,– per persoon op basis van een tweepersoonskamer (toeslag éénpersoonskamer € 165,– per persoon).
In de reissom is verder inbegrepen:
– verblijf in de hotels op basis van halfpension (logies, ontbijt, diner)
– uitgebreid excursieprogramma, inclusief entrees
– reisbegeleiding gedurende de gehele reis.
De reissom is exclusief – lunches
– fooien
– reis- en annuleringsverzekering
– vervoer naar en van Schiphol.
De reis wordt vanuit beide parochies begeleid door pastor Jan Kerkhof Jonkman en Arie Vreeswijk.
Hebt u belangstelling voor deze prachtige rondreis of wilt u meer informatie over deze reis neem dan contact op met:
– Jan Kerkhof Jonkman: tel.06-57645245 of mail: j.kerkhofjonkman@lumenchristi.nl
– Arie Vreeswijk, tel.: 0546621563 / 0650251252