“Kerkwerk” biedt zich aan !

Maar toch! U kunt elke werkdag bellen met Kerkwerk, tussen 10.00 en 12.00 uur; 06 – 12925413. De telefoon wordt opgenomen door Ina Stroo, Tonnie Pikkemaat of Gerard Pross. Zij zullen naar uw hulpvraag luisteren en vervolgens een vrijwilliger voor u regelen. Kerkwerk wil u graag zo mogelijk helpen, als er geen andere oplossing is voor uw praktische hulpvraag!

Namens Kerkwerk, pastor L. Ros

geplaatst: 31 januari 2017

Project Kerkwerk parochie Lumen Christi Twente ( 27 )
Dit project, dat samen met de protestante gemeenten wordt uitgevoerd, biedt met behulp van vrijwilligers letterlijk helpende handen. Ze helpen bij onderhoudswerkzaamheden, met hulp bij thuisadministratie, bij vervoer, etc. Het zijn mannen en vrouwen die mensen ongeacht hun levensbeschouwing helpen. Zo komen ook ontmoetingen tot stand tussen mensen die elkaar anders nooit waren tegengekomen.

Dit project dingt mee naar de Ariëns publieksprijs

Pastor Leo Ros 06-22689867

“Kerkwerk” en de wereld van idols en prijzen.

Publiciteit biedt dus ook kansen, daarom ook hier nog maar even toegelicht dat Kerkwerk voor U op werkdagen te bellen is, tussen 10.00 en 12.00 uur : 06 – 12925413. Dan kunt u vragen om een vrijwilliger of vrijwilligster, voor praktische dingen in en om uw huis waarvoor U geen andere oplossing hebt.
Maar mijn vraag blijft overeind of we prijzen moeten gaan uitloven als we als Kerk gewoon die dingen doen waartoe ons geloof oproept; zorg hebben voor elkaar, met name voor hen die het alleen niet redden. Het bijzondere is namelijk dat de vrijwilligers van Kerkwerk niet direct hun katholiek of protestants geloof noemen als je hen vraagt; waarom zet je je eigenlijk via de Kerk in voor mensen om je heen?! Het bijzondere is dus dat we in ons hart, meer dan we ons soms bewust zijn, doordrengt zijn van aandacht- hebben- voor- elkaar!

Pastoraal werker Leo Ros

geplaatst: 13 september 2016

Als een Kerk niet dient, dan dient ze nergens voor!

Het blijkt, dat mensen die met een kerk verbonden zijn, in verhouding meer vrijwilligerswerk doen dan anderen. Daarbij is er geen verschil tussen protestant of katholiek. Een ander helpen is eigenlijk ook gemakkelijker dan hulp vragen. Dat merken we bij ons aanbod van “Kerkwerk”, vanuit de parochie Lumen Christi en de protestantse kerken van Ootmarsum en Denekamp. Zo hebben we voldoende vrijwilligers die zeker nog meer ruimte hebben om ook u te helpen. Waaruit bestaat dan die hulp; ze zijn beschikbaar voor praktische klussen in en rondom uw woning als u daar geen anderen voor hebt of wilt vragen. Of als u verlegen zit bij dringend vervoer, het niet meer redt met het papierenwerk thuis. Bel dus gerust Kerkwerk, op werkdagen bereikbaar tussen 10 en 12 uur op nr. 06 – 12925413.

Want als we als Kerk geen hulp bieden aan wie dat dringend nodig heeft, dan geldt de zin bovenaan dit artikel!

geplaatst: 13 oktober 2015

“Kerkwerk “ kan uw vraag aan!

Kerkwerk is een initiatief van de parochie Lumen Christi en de beide protestantse kerken van Denekamp en Ootmarsum. Via vrijwilligsters en vrijwilligers wil Kerkwerk hulp wil bieden aan hen, die daar om verlegen zit. Zij willen helpen, bij klussen in en om de woning, bij andere praktische zaken waar geen andere oplossing mogelijk is.

Zo willen we vanuit de kerken laten zien dat gelovige mensen het niet alleen bij woorden laten! Om U een indruk te geven, om welke situaties het kan gaan geven we enkele recente voorbeelden. Zo werd hulp gevraagd door mensen die zich niet meer  konden redden met alle “papierwerk”  thuis.

Iemand anders zat verlegen om een chauffeur voor ziekenhuisbezoek waarvoor je niet steeds weer een beroep op familie of kennissen wilt doen.  Weer een ander vroeg hulp voor schrijnend noodzakelijk  tuinonderhoud. (want, soms lukt ons dat zelf niet meer).

Ook was er een mevrouw die even geholpen moest worden met haar geluidsapparatuur thuis die opnieuw ingesteld moest worden. Voor al dit soort vragen hebben we inmiddels  dertien vrijwilligers beschikbaar, zowel  mannen als vrouwen.  Inmiddels zijn daar ook enkele dames bij die handig zijn met naald en draad voor hulp aan wie zich daarmee niet (meer) redt.

Waarschijnlijk kunnen we ook op uw hulpvraag ingaan. Daarvoor kunt u op werkdagen bellen 06 – 12925413. (denk niet te gauw; dat kan ik eigenlijk niet vragen!)

april 2014

“Kerkwerk” kan nog meer bekendheid gebruiken!

Sinds kort kunt U als parochiaan een beroep doen op Kerkwerk:  bijvoorbeeld voor een dringende klus in of rondom uw huis, voor een helpende hand bij boodschappen, of bij  een verzoek  in verband met  vervoer. Daarvoor zijn er inmiddels vanuit onze kerk vrijwilligers beschikbaar om te helpen.

Elke werkdag kunt U daarvoor bellen:

(tussen 10.00 en  12.00 uur)

Dan krijgt U, Tonnie  Pikkemaat, of Gerard Pross aan de lijn. Zij zullen uw hulpvraag dan doorgeven aan de  vrijwilliger/ster die kan helpen.  We hebben inmiddels al ongeveer tien vrijwilligers klaar staan om hulp te bieden Dus aarzel niet om te bellen! (het telefoonnummer van Kerkwerk staat ook telkens vermeld in uw parochieblad)

Namens Kerkwerk,  Pastor Leo Ros

“Kerkwerk “  kan meer bieden

Sinds de start van Kerkwerk in september vorig jaar druppelen er al af en toe hulpvragen binnen.  Kerkwerk is een initiatief van de parochie Lumen Christi en de beide protestantse kerken van Denekamp en Ootmarsum. Via vrijwilligsters en vrijwilligers wil ze hulp wil bieden aan hen, die daar om verlegen zit.  Het gaat om klusjes in of om de woning, om vervoer, om ondersteuning bij de eigen persoonlijke financiële huishouding of om een andere dringende vraag om een helpende hand. Veel mensen hebben hulp beschikbaar via familie, buren of kennissen.  Maar Kerkwerk wil helpen als het met uw bestaande contacten niet lukt.