Op de laatste zondag in mei (27 mei) wordt voor de elfde keer onze jaarlijkse Mariakapellendag gehouden. Alle kapellen in de regio zijn die dag open.
Enkele kapellen hebben speciale activiteiten georganiseerd.
De kapellen die dit jaar meedoen zijn:

14.00 uur Zenderen (104): De activiteit vindt plaats in het Karmelietessenklooster. Het parochieel koor zingt enkele liederen en er zal een dvd worden afgespeeld over de kapel.
15.00 uur Langeveen (84): De processie door de tuin bij de kerk wordt afgesloten met een viering in de kerk.
Nadien is er koffiedrinken.
16.45 uur Geesteren: Ontvangst bij de kapel door de Hoornblazers van de Jachtvereniging Geesteren. Deze hoornblaaskapel zal afwisselend met een gedicht en een paar verhalen enkele keren spelen.
Parkeerplaatsen aan de Meijersweg zullen worden aangewezen door de medewerkers van onze werkgroep.
18.00 uur Vasse (80): De eindviering begint met een lof in de kerk. Aansluitend zal er een bloemenhulde worden gebracht aan Maria in de Mariagrot op het kerkhof.
Na afloop is er koffiedrinken.
Het Maria kapellen boek is deze dag te koop bij alle 4 kapellen!!
De cijfers geven de nummers aan van de kapellen, zoals die zijn genoemd in het boek: Landkruisen en kapellen.