Zondag 18 maart zijn rond half 12 een bus vol vormelingen uit Lumen Christi naar Borne gegaan voor een opfrisdag voor Vormelingen uit ons bisdom. Warm aangekleed stapten de jongeren in de bus om in gezelschap van een klein aantal begeleiders naar Borne te gaan. Eerst was er een lekkere beker warme chocolademelk en daarna volgde een eucharistieviering. Deze werd qua zang verzorgt door themakoor Vivace uit Denekamp, ook zij waren (met eigen vervoer) hiervoor naar Borne gereden. Wat was het een mooie viering, Vicaris Cornelissen als hoofdcelebrant en ondersteuning van diverse pastoren en pastoraal werkers. De vormelingen deden actief mee!
Na deze dienst werden de jongelui het gure en koude Borne ingestuurd om op zoek te gaan naar Helden en Heiligen.
Guusje Fox, vormeling verteld hieronder haar verhaal.
Ik en mijn klasgenoten hebben ons verzameld bij boekhandel Brummelhuis.
Daar zijn we met ons allen in de bus gestapt naar Borne.
In Borne kregen we drinken en wat lekkers. Hierna zijn we eerst naar de kerk geweest.
Na de kerkdienst zijn we in groepjes verdeeld. We hebben een vossenjacht gedaan.
We moesten op zoek naar heiligen en helden: zoals Sint Nicolaas en moeder Theresa.
We hebben heel veel lol onderweg gehad. We kregen paaseitjes van pastor Cornelissen, die verkleed was als paashaas.
Na de vossenjacht hebben we samen snacks en broodjes gegeten in het Dijkhuis.
De winnaar van de vossenjacht werd hier bekend gemaakt. Hierna hebben we een heel leuk spel gedaan. Daar hadden we heel veel lol om.
Het was een hele gezellige middag!
———
Tegen half 4 was er een afsluitende bijeenkomst in ’t Dijkhuis in Borne waar we even konden opwarmen en genieten van een lekker broodje frikandel of kaassoufflee met nog de tijd voor een paar super leuke spelletjes! Wat werd er fanatiek gedobbeld door de jongelui… heel veel lol mee gehad! De prijzen van de vossenjacht werden uitgedeeld aan de winnaars en een hartelijk applaus van de hele groep klonk hiervoor.
Door een aantal groepen zijn ‘vreemde vogels’ geknutseld die aan de bewoners van ’t Dijkhuis (Zorginstelling voor ouderen) uitgedeeld zijn. De mensen waren er blij mee en de jongeren vonden het erg leuk om dit te delen.
Daarna zijn we met de bus weer naar huis gegaan, in Denekamp stonden al een aantal ouders te wachten. Leuk dat er zoveel jongeren mee gingen en de tijd vloog voorbij! Al met al was het een zeer hartverwarmende dag!

voor foto’s hier klikken