Dit zijn spannende tijden rondom het coronavirus, ook voor kinderen. Bidden is vertrouwen. We praten met de Here God die we niet kunnen zien, maar waarbij we vertrouwen dat Hij ons wel hoort.
Als we bidden, vragen wij dat God bij mensen wil zijn, hen wil beschermen, hen beter wil maken of misschien wel Zijn kracht en wijsheid wil geven. We kunnen bidden voor de oudere en kwetsbare mensen om ons heen, voor de zieken, voor de doktoren en verpleging in de ziekenhuizen, voor onze vriendjes en vriendinnetjes die we nu misschien even moeten missen en we kunnen ook bidden voor onszelf. Ook kinderen kunnen zich soms zorgen maken.
Alle kinderen krijgen een gekleurd strookje van karton. Ze mogen een gebed voor iemand die ziek is of voor iemand om zij zich rondom het coronavirus zorgen maken op dit strookje schrijven of misschien wel een gebed tekenen.
Elk strookje wordt vastgeniet als een rondje en samen met elkaar vormen ze hele lange gebedsketting. Hang de gebedsketting op een zichtbare plek in het huis en voeg dagelijks nieuwe gebeden aan de ketting toe. Over verloop van de komende weken krijg je dan een kleurrijke en feestelijke gebedsketting in huis.
Elke keer als we naar de gebedsketting kijken, mogen we beseffen dat God naar ons luistert.

Wat heb je nodig?
– gekleurde strookjes karton
– nietmachine, pennen, nietjes