Zaterdagavond 20 juni sloot JOIN US haar activiteiten in he thema “AANDACHT MAAKT ALLES MOOI” af.
De groep kwam bij elkaar bij Begri aan de Hanzeweg in Denekamp (Bert bedankt!) We hebben gebarbecued en heel gezellig bij elkaar gezeten, gepoold, uiteraard op 1,5 meter afstand van de volwassenen. Terwijl Frank de bbq voorbereidde vertelde ik aan de groep van mijn vertrek uit Lumen Christi:

Toen ik in 2014 begon, vertelde ik (n.a.v. een gedicht van Bram Vermeulen), over mijn plannen om ‘een steen te verleggen in een rivier op aarde’. Ik wilde graag een kleine bijdrage leveren aan het overbrengen van de waardevolle geloofstraditie, door verhalen te vertellen en activiteiten te organiseren samen met de werkgroep voor jongerenpastoraat. Alleen anderen mogen bepalen of we de afgelopen jaren iets hebben bereikt.
Ik heb veel jongeren ontmoet. Verstandige en leuke ontmoetingen beleefd met iedereen. Ik heb ontdekt dat het water niet alleen stenen slijpt en verplaatst. Maar dat onze basis, moeder-aarde, door hitte en onder zware druk koolstof kan veranderen in diamanten. Wat een wonderlijk proces! Het kost misschien wat tijd en moeite maar iedere jongere heeft het in zich, kan een juweeltje worden. Ik geloof daar in! Vanuit je zoekende geloof wil je het goede doen. Ik heb de wens uitgesproken dat de jongeren zich mogen ontwikkelen tot zo’n glimmende, schitterende diamant en hen gezegd:””Vergeet niet ‘te shinen’.
Ik zet mijn werk voor jongeren voort in Enschede, Haaksbergen en Losser e.o. en bedank hierbij alle vrijwilligers die dit mooie werk mede hebben vormgegeven.

JOIN US gaat enthousiast weer door….?!
Dat is het nieuwe thema van werkjaar 2020- 2021. Frank, Shirley, Amber, Jorien en Coen zullen het stokje overnemen en in het nieuwe schooljaar de jongeren weer uitnodigen. Ik wens jullie veel plezier, en schitterende ontmoetingen.

Ans te Lintelo