De feestweek ligt inmiddels al weer enkele weken achter ons. En wat een fantastische week hebben we met ons allen beleefd. Van alle kanten beschouwd was het één grandioos succes!
Hoe enthousiast hebben we alle kinderen van de basisschool samen met de leerkrachten bezig gezien met hun schilderproject, onder begeleiding van Ine Heerink van Atelier ’t Alding.

Ook het geschiedenis- en cultuurproject met daarbij een eigen Jongkindlied was een feest om mee te maken; bij de kinderen was het naast plezier een en al oor en aandacht in die week. En wat kunnen ze er nu vol enthousiasme over vertellen. Niet alleen de kinderen hebben genoten, maar zeker ook alle andere dorpsgenoten. Voor ieder was er wel wat wils. Overweldigend was de opening op zondag 2 juni met de oecumenische viering in het dialect van drie kerkgenootschappen in onze H.H. Simon & Judaskerk. De Ned. Hervormde kerk Ootmarsum, de Evangelisch-Lutherse kerk Lage en Lumen Christi (locatie Lattrop-Breklenkamp en Ootmarsum) voor het eerst in 200 jaar weer samen in Goede Harmonie Verbonden! Groots was daarna het Groot Lattrop’s Ontbijtbuffet, dat mede door het mooie weer, buiten op straat kon worden gehouden. Een plaatje om te zien; hulde aan de bouwers, organisatoren en sponsoren!

Na het ontbijt werd de expositie over( Kerk)geschiedenis en Johan Barthold Jongkind met ode aan Johan Niehoff en Karl Sauvagerd in onze gerestaureerde oude pastorie geopend. Het is een ongekend succes geworden; zeer velen hebben intussen de expositie bezocht, zelfs een deel van diverse familiedagen werd er aan besteed om iets meer over de geschiedenis van Lattrop-Breklenkamp te weten te komen. Ook de noabers van over de grens bezochten in groten getale de tentoonstelling.

Zo zijn we de week verder ingegaan met tal van activiteiten, zoals op maandag de vlekkeloze skype-verbinding met onze Franse Jongkind-vrienden in La Côte- Saint André en omgeving, waar ze eveneens een feestweek hadden georganiseerd, het schilderen in het kader van “Gezelligheid in Lattrop”, “de speciale open eettafel” in de parabool, de ouderenviering, de spectaculaire cabaretavond op vrijdag en de prachtige open dag op het Huis te Breckelenkamp, de parochiespelen op zaterdag met de afsluitende drive-inmuziek avond. Stuk voor stuk geweldig mooie en goed georganiseerde feestmomenten.

Met Pinksteren hebben we de in alle opzichten geslaagde feestweek middels een dankviering officieel afgesloten. We hebben met ons allen iets fantastisch neergezet, waar we nog jaren met veel genoegen en voldoening op terug kunnen zien. Het is een feest van één grote saamhorigheid en harmonie geworden.
Een groep van 25 dappere fietsers uit Lattrop en enkelen van over de grens deed er zaterdag 22 juni nog een schepje bovenop en fietste de Jongkindtour van Vlaardingen (woonplaats van Jongkind na Lattrop) naar Lattrop; een knappe sportieve prestatie!

Na zo’n feestweek , met zulke geweldig georganiseerde evenementen past natuurlijk een woord van grote dank! De organisatie Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp en de locatieraad van de H.H. Judaskerk willen hierbij iedereen die op welke wijze dan ook zijn/haar steentje aan het welslagen van dit groots evenement heeft bijgedragen van harte bedanken. En vanzelfsprekend ook de sponsoren, die dit mogelijk hebben gemaakt. Iedereen en ook, niet te vergeten, de medewerkers van buiten ons dorp nogmaals bijzonder bedankt!

Bijzondere dank
Tijdens de feestfeest was onze kerk wel op een heel bijzondere en uitbundige manier versierd
met grote witgele banen vanuit de gewelven en prachtige bloemstukken en aanverwante versieringen; het was een waar plaatje, waarop veel positieve en lovende reactie is gekomen. De locatieraad/Buurtschapsraad wil iedereen, die hieraan heeft meegewerkt en ook de sponsoren tuincentrum Oosterik en kwekerij Timmerhuis heel hartelijk bedanken. Het maakte het 200-jarige jubileumfeest compleet.

Ook het Jongkindmonument aan de Frensdorferweg was fantastisch versierd door de buurtschap, een prachtig gekozen palet van gekleurde rozen met groene boog versierde het landschap.
Super mooi gedaan! Waarvoor onze bijzondere dank.
Tenslotte nog onze dank aan de versierders van de dorpsstraat en de ontbijttafels; het zag er fantastisch uit!