Wij hebben als bestuur van de Broederschap enkele keren overleg gehad over de invulling van de augustusbedevaart dit jaar 2020. Een jaar heel anders dan andere jaren, nu wij allemaal geconfronteerd zijn met de Coronapandemie. Wij hebben bij de organisatie in Kevelaer geïnformeerd naar de mogelijkheden en beperkingen rondom een bedevaart naar Kevelaer. Daarnaast uiteraard ook rekening gehouden met alle voorschriften vanuit de Nederlandse overheid.
Samenvattend hebben wij het volgende besloten:

1. De herdenking van ons 150-jarig jubileum als bedevaart zal volgend jaar in 2021 plaatsvinden. Wij willen dit jaar wel de offerkaars naar Kevelaer brengen. Broedermeesters en belangstellenden kunnen zich daar bij aansluiten. Er wordt een aangepast programma georganiseerd.
2. Belangstellenden kunnen zich opgeven (zie verder punt 6)
3. Er zal geen bedevaart per bus kunnen plaatsvinden. Iedereen moet op eigen gelegenheid per auto reizen; of in kleine groepen met de fiets, of lopend.
4. Er gaat geen koor en geen muziekvereniging mee.
5. Er is een aangepast/ingekort programma:
vrijdag, 28 augustus: – Geen intocht – H. Mis om 13.30 uur in de basiliek waarbij geen samenzang. Geen huldiging van jubilarissen. – Kruisweg om 15.30 uur (in kleine groepen) – Lof (of Rozenkransgebed) om 20.00 uur. Geen lichtprocessie.
zaterdag, 29 augustus: – H. Mis om 8.30 uur.
6. Schriftelijke aanmelding kan tot uiterlijk 15 augustus bij het Parochiecentrum met opgave naam/ adres/telefoonnummer. Overnachtingen: deelnemers moeten op een eenpersoonskamer overnachten, tenzij ze op één adres wonen (dan mag men wel met 2 op één kamer slapen). Overnachtingen in de hotels waar men voorgaande jaren ook verbleef. De afspraken hierboven genoemd blijven gelden, ook in het geval dat de coronaregels in Duitsland en/of Nederland de komende weken versoepeld zouden worden. De kans is aanwezig dat we achteraf alles weer terug moeten draaien (bij een hernieuwde uitbraak). Andersom: mochten er ontwikkelingen zijn waardoor de regels juist aangescherpt worden, zullen wij hier natuurlijk wel rekening mee (moeten) houden.

Hopelijk hebben we jullie hiermee van voldoende informatie voorzien en kunnen we hiermee toch een mogelijkheid bieden voor degenen die wel graag naar Kevelaer willen gaan dit jaar. Zijn er vragen of opmerkingen: laat het weten. Dan gaan we proberen het te beantwoorden of op te lossen.

Met vriendelijke groeten, het bestuur van de Broederschap Kevelaer Noord Oost Twente en de Broedermeesters voor Denekamp: J. Mollink en H. Dierselhuis