Met veel plezier heb ik een periode van zes jaar in Denekamp en omgeving gewerkt voor jongeren. In 2014 vroeg pastor Niek Nijhuis namens de locatieraad van de H. Nicolaaskerk of ik in Denekamp een jongerenpastoraat wilde opstarten. Hij had ook vier jongvolwassenen gevonden die wilden meedenken. We hadden meteen een klik en zijn van start gegaan met nog twee ouders van tieners erbij. Een leuke periode van vier jaar waarin we samen de groep JOIN US opbouwden door mooie dingen voor hen en met hen te organiseren. Hoogtepunten in die jaren waren ongetwijfeld ‘de overnachting in de kerk’, het casino, de Amsterdam tour: de wereldbelevenis in1 dag, het zwarte Pieten voor de ouderen, het kniepertjes bakken en de bbq aan het einde van elk schooljaar. En steeds ging het ergens over.

De laatste twee jaar heb ik deze 10 uur per week verdeeld over de hele parochie Lumen Christi. Kennisgemaakt met groepen als 4YOUth, Strong2gether en de jongerenbegeleiders van De Mare in Noord Deurningen. Het is niet gelukt om een groepje op te starten in De Lutte en Ootmarsum. Het is fijn dat de parochie heeft uitgesproken dat jongeren ertoe doen. Zij zijn de toekomst en ik hoop dan ook dat het werk op een of andere manier wordt voortgezet, nu ik weg ga per 1 september. Uit de grond van mijn hart bedank ik het bestuur en het pastoraal team voor het vertrouwen en iedereen waarop ik nooit vergeefs een beroep deed!

Ik neem een nieuwe uitdaging aan in de parochies van Enschede en Haaksbergen. Ik wens alle begeleiders van jongeren, alle jongeren en iedereen veel wijsheid en inspiratie bij het moeilijke maar boeiende werk voor de jongeren bij de kerk.

Ans te Lintelo