Welkom op de nieuwspagina van de locatie De Lutte

Lees hier over het laatste nieuws uit deze locatie

Verhalen vertellen via de Kerkradio

Beste mensen,

Sinds een aantal weken zijn we bezig om de kerkradio te gebruiken om verbinding te creëren en te behouden met de mensen die aan huis gekluisterd zijn in deze toch wel bijzondere tijd. Dit doen we in de vorm van het vertellen van verhalen via de kerkradio, u hebt er inmiddels 3 kunnen beluisteren
De verhalen worden nu verteld iedere vrijdagochtend om 10.30 uur.
Van de kerkradio gebruikers hebben we de namen en adressen, graag zouden we hun telefoonnummer en evt. mailadres ontvangen omdat we graag enige terugkoppeling zouden willen ontvangen over onderwerpen die mensen aanspreken. En horen of mensen dit initiatief waarderen en of het levensvatbaar is en blijft. Mensen die een verhaal willen vertellen nodigen we van harte uit te reageren. Dit kan bij pwiefferink@gmail.com tel 0620545986
We hopen dat u hier plezier aan beleeft.

Kerken die open zijn

Voor stilte, gebed, het opsteken van een kaarsje, weet dat kerken open zijn.

In Beuningen, De Lutte, Denekamp en Noord Deurningen is de kerk dagelijks open.

De kerk in Lattrop is open op woensdag, zaterdag en zondag.

In Ootmarsum en Tilligte is de Mariakapel open.

Neem daarbij alstublieft de richtlijnen van RIVM in acht!

UPDATE: VANAF 1 JULI ZIJN VIERINGEN OOK WEER BIJ TE WONEN IN DE KERK VOLGENS DIT PROTOCOL. HET ACTUELE VIERINGOVERZICHT VINDT U HIER.

Kerkradio

Er kwam een idee om de kerkradio te gebruiken om een stuk verbinding te creëren en te behouden met de mensen die aan huis gekluisterd zijn.
En dit dan in de vorm van het vertellen van verhalen via de kerkradio.
U krijgt mooie verhalen (in ’t Twents of in het Nederlands ?) te horen.
Dus geen viering; wel kunnen deze verhalen, gedachten of gedichten een boodschap hebben. De verhalen worden verteld door Lutternaren.

WANNEER: Elke woensdagavond om19.00 uur.

Met dank aan Paul Wiefferink.

Mededeling betreffende het parochiesecretariaat n.a.v. het Corona-virus

De komende tijd is ook het parochiesecretariaat in De Lutte gesloten. Dit n.a.v. de landelijke richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. De post en de mail worden gelezen en de telefoon zo mogelijk beantwoord.
Intenties kunnen doorgegeven worden via de mail en schriftelijk in de brievenbus.

Blijf deze Site raadplegen voor het laatste nieuws van onze locatie.
Op deze website vindt u ook de kerk TV. Op de homepagina wijst het zich vanzelf. Hier kunt u vieringen volgen en ook de herhaling zien.

Vredeslicht binnengebracht in de Lutte

Zondag 22 december hebben de misdienaars Eva oude Egberink en Tess Kleissen het Vredeslicht binnengebracht in de Lutte.

Aan het eind van de viering verspreiden zij ook het licht aan een 20-tal mensen die het vredeslicht wilden ontvangen en daarvoor naar de kerk waren gekomen. Tess heeft het Vredeslicht ook thuis een plekje gegeven.

Bericht alleenstaanden

In mei bestaan we 25 jaar. Dit gaan we vieren met een feestelijke bijeenkomst op woensdag 15 mei in de parochiezaal. We beginnen deze middag om 14.30 uur en zouden graag zien dat u zich van tevoren opgeeft.
Annie Hollink, tel.nr. 552213 of Miny Meijer, tel.nr. 551443

Bloemetje van de kerk

De Plechelmuskerk in De Lutte beschikt over allerlei vrijwilligers. Onder andere zijn er dames voor het verzorgen van de bloemen. Voor de eerste zondag van de maandag wordt er altijd een extra bloemetje ( boeketje/stukje ) gemaakt voor iemand uit onze geloofsgemeenschap. Dit bloemetje is bedoeld voor mensen, die niet meer in staat zijn om de kerk te bezoeken door ouderdom of ziekte. Ook komen hiervoor mensen in aanmerking, die met een diepte- of hoogtepunt te maken hebben of onlangs hebben gehad. Het is dus bedoeld om een soort medeleven uit te spreken.

Onze geloofsgemeenschap is verdeeld in 8 wijken. Elke wijk heeft een wijkkontaktpersoon.
Bij de groep van kontaktpersonen is bijna altijd bekend, welke parochianen hiervoor in aanmerking komen. Daar komt dan iemand uit naar voren, wie dit bloemetje gaat krijgen. De betreffende kontaktpersoon bezorgt dan op de eerste zondag van de maand na de zondagsviering het bewuste bloemetje bij die parochiaan thuis.

De acht wijkkontaktpersonen zijn:
Annemarie Siemerink
Ans Zwijnenberg
Bernadette Alberink
Annie Schasfoort
Elly Eertman
Thea Olde Riekerink
Tiny Volker.
Ans Koop.

Communie thuis ontvangen

Parochianen, die niet meer de vieringen in onze kerk kunnen bezoeken en wel graag de H. Communie thuis willen ontvangen, kunnen dit doorgeven aan het Parochiesecretariaat. U kunt ook bellen met Ria Bekke; tel. 0541-551538