Welkom op de nieuwspagina van de locatie De Lutte

Lees hier over het laatste nieuws uit deze locatie

Dopen in de Plechelmuskerk De Lutte

Heb je pas geleden een kindje gekregen en je wilt je kindje laten opnemen in onze geloofsgemeenschap door het te laten dopen? Dan kan je je hiervoor op een eenvoudige manier aanmelden via deze link, onder het menu sacramenten staat dopen. Hier staat een digitaal aanmeldingsformulier. Stuur deze ingevuld naar het secretariaat van De Lutte: delutte@lumenchristi.nl
Als je je hebt aangemeld krijg je van de doopwerkgroep De Lutte, Irma Onland, bericht over de verdere gang van zaken.
In het najaar is er weer 1 keer per maand een doopviering ingepland en wordt je daar aan voorafgaand op een voorbereidingsavond uitgenodigd.
Heb je nog vragen? Bel of mail mij. Irma Onland M. onlandfam@gmail.com T. 0639801529

Aangepaste openingstijden Parochiesecretariaat De Lutte zomer 2021

Tijdens de vakantieperiode zal het parochiesecretariaat alleen geopend zijn op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.
Het betreft woensdag 28 juli, woensdagen 4 en 11 augustus.
Om misintenties te bestellen kunt u ook gebruik maken van de brievenbus of van de mail. delutte@lumenchrist.nl Wel graag duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer vermelden en de naam voor wie de intentie bedoeld is. Opdat er geen fouten gemaakt worden. Betalen € 8,– kan ook via een envelop in de brievenbus of via een factuur.

Gerda Maseland-Nijhuis, parochiesecretariaat locatie De Lutte.

Prijsuitreiking t.a.v. De Kinderkerk “het lopend vuurtje” met Pasen

Afgelopen zaterdag 8 mei is de prijsuitreiking geweest voor de kinderen die 1ste Paasdag hebben meegedaan om “Het Lopend Vuurtje” op te halen in de kerk.
Dit had de Kinderkerk De Lutte georganiseerd omdat er dit jaar weer geen Paasvuur georganiseerd kon worden. Er kwamen 45 kinderen die, achter in de kerk aan de Paaskaars, een vuurtje hebben gehaald om thuis hun eigen “paasvuurtje”, in de vorm van een vuurkorf of vuurschaal aan te steken met het Licht van Christus, Lumen Christi.
Er is toen gevraagd om foto’s naar Facebook te sturen zodat die konden worden beoordeeld voor een prijs. Maar de foto’s en vuurtjes waren zo mooi dat het erg moeilijk kiezen was en we hebben alle kinderen die foto’s gestuurd hebben een prijs gegeven in de vorm van een tegoedbon van 2 bolletjes ijs te halen bij La Venezia aan de overkant. En getuige de foto’s viel dat erg in de smaak!

Irma Onland
Kinderkerk De Lutte

Bloemetje van de kerk

De Plechelmuskerk in De Lutte beschikt over allerlei vrijwilligers. Onder andere zijn er dames voor het verzorgen van de bloemen. Voor de eerste zondag van de maandag wordt er altijd een extra bloemetje ( boeketje/stukje ) gemaakt voor iemand uit onze geloofsgemeenschap. Dit bloemetje is bedoeld voor mensen, die niet meer in staat zijn om de kerk te bezoeken door ouderdom of ziekte. Ook komen hiervoor mensen in aanmerking, die met een diepte- of hoogtepunt te maken hebben of onlangs hebben gehad. Het is dus bedoeld om een soort medeleven uit te spreken.

Onze geloofsgemeenschap is verdeeld in 8 wijken. Elke wijk heeft een wijkkontaktpersoon.
Bij de groep van kontaktpersonen is bijna altijd bekend, welke parochianen hiervoor in aanmerking komen. Daar komt dan iemand uit naar voren, wie dit bloemetje gaat krijgen. De betreffende kontaktpersoon bezorgt dan op de eerste zondag van de maand na de zondagsviering het bewuste bloemetje bij die parochiaan thuis.

De acht wijkkontaktpersonen zijn:
Annemarie Siemerink
Ans Zwijnenberg
Bernadette Alberink
Annie Schasfoort
Elly Eertman
Thea Olde Riekerink
Tiny Volker.
Ans Koop.

Communie thuis ontvangen

Parochianen, die niet meer de vieringen in onze kerk kunnen bezoeken en wel graag de H. Communie thuis willen ontvangen, kunnen dit doorgeven aan het Parochiesecretariaat. U kunt ook bellen met Ria Bekke; tel. 0541-551538