Welkom op de nieuwspagina van de locatie Noord Deurningen

Lees hier over het laatste nieuws van deze locatie

Zero55

De jongeren van JOIN US Denekamp en Jeugdhonk De Mare uit N. Deurningen, 13 in totaal, hebben op hun manier geprobeerd om in de voetsporen van Max Verstappen te treden. Want op 28 juni vertrokken ze onder begeleiding van vier JOIN US begeleiders richting Enschede, naar ZERO 55. Voor velen ging een lang gekoesterde wens in vervulling: karten. Sinds 2014 is het al het meest gewenste programma voor een bijeenkomst.

In de pitstraat kregen de jongeren in twee groepen de juiste helm en nekbrace aangemeten. Ze namen plaats in een kart en konden in één ronde op het indoorcircuit uitproberen hoe de e-kart werkte. Vanaf de zijlijn hield één van de medewerkers de karts nauwkeurig in de gaten. Als een coureur te veel risico nam werd vanuit zijn i-pad het vermogen van die kart teruggebracht tot een veilige snelheid. Na het oefenrondje ging de groep voor de wedstrijd. 8 minuten over de baan racen, en je moed, je snelheid en je adrenaline kon stijgen tot grote hoogte. Iedereen zette een prachtige tijd neer!

Na de pauze was het tijd om te gaan lasertaggen. Dat was volgens de jongeren ook heel gaaf. Sommigen hadden het al eens eerder gedaan en dat was ook wel te merken. De ontvangst bij Zero55 was vriendelijk en gastvrij.

We zijn terug gereden naar Denekamp en hebben op het grasveld naast de kerk nog nagepraat en genoten van een heerlijke bak patat.

Namens de begeleiders wens ik iedereen een goede afsluiting van dit schooljaar en een fijne vakantie toe. JOIN US meldt zich weer in september!

Ans te Lintelo

JAARLIJKSE BEDEVAART KEVELAER

Ook dit jaar organiseert de Oost Twentse Processie de jaarlijkse bedevaart in augustus naar Kevelaer. Naast de busprocessie bestaat ook de mogelijkheid om georganiseerd met de fiets naar Kevelaer te reizen. Dit jaar is de Oost Twentse Processie op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2019.
Het koor van Noord Deurningen zal de zang verzorgen in de viering op zaterdag 24 augustus.
De intentie voor de bedevaart is zeker actueel:
”HEER, WELKE WEG MOETEN WIJ GAAN?”
Ook gaat er een racefietstocht naar Kevelaer en wel op vrijdag 23 augustus om 6.00 uur vanuit Ootmarsum.
Ook dit jaar weer: Wandelen naar Kevelaer
Men wil dinsdag 20 augustus vertrekken uit Twente en zich dan op vrijdag, de 23e aansluiten bij de overige Twentse pelgrims (de terugreis zal per bus gaan; om deze reden geldt er voor hen ook een bijdrage in de kosten) Bij belangstelling: neem contact op met Jos Bijen uit Weerselo, telefoon 06 – 23 99 79 06.
Voor inlichtingen over fietsprocessie en eventuele aanmelding voor deelname kunt u contact opnemen met: Ria Vloothuis uit De Lutte, 06 – 22 04 48 22 of met Jos Bijen uit Weerselo.
Voor inlichtingen over de busprocessie en eventuele aanmelding voor deelname kunt u contact opnemen met de broedermeester(es) van uw parochie:
Annie Brunink, telefoon 0541 35 39 10
De kosten van de processie bedragen € 30 voor volwassenen en
voor jongeren t/m 17 jaar € 20. Logies zijn hierbij niet inbegrepen.
De processiekosten voor deelnemers aan de fietstocht bedragen € 10.

De opgave moet binnen zijn uiterlijk op maandag, 12 augustus a.s.
Tot slot graag uw aandacht voor het volgende:
Er zijn mensen die op eigen gelegenheid naar Kevelaer reizen en zich dan aansluiten bij de processie. Van deze bedevaartgangers wordt een bijdrage van € 5 gevraagd voor de kosten van het programmaboekje, lampion en een bijdrage in de andere kosten die voor de bedevaart moeten worden gemaakt. Deze kosten kunnen worden betaald aan de broedermeester van uw parochie. Tevens zal zij u dan een programmaboekje overhandigen.

Nieuwe regeling doopvoorbereidingsavonden

Het aantal kinderen dat geboren wordt loopt terug en daarmee ook het aantal kinderen dat gedoopt wordt. Het pastoresteam kiest ervoor om de doopvieringen toch zoveel mogelijk in de eigen geloofsgemeenschappen plaats te laten vinden. Wel heeft dit consequenties voor de voorbereidingen ter plaatse. Na overleg met de doopvoorbereidingsgroepen heeft het pastoresteam besloten om met ingang van 1 juni de ouders op twee locaties voor te bereiden op de doopviering van hun kind, te weten in Ootmarsum voor de geloofsgemeenschappen van Lattrop,Tilligte en Ootmarsum; in Denekamp voor de geloofsgemeenschappen van Beuningen, Noord Deurningen, De Lutte en Denekamp.

H. Communie ontvangen

Als U of iemand uit uw naaste omgeving graag de H. Communie thuis wilt ontvangen dat kan dan, er zijn enkele vrijwilligers die dat gaan doen. Misschien 1 keer per maand; maar zeker met Kerstmis, Pasen en met Pinksteren, als je het op prijs stelt kun je je opgeven bij. Jos Bentert Tel. 0622908707

Pastoraatgroep