Welkom op de nieuwspagina van de locatie Tilligte

Lees hier over het laatste nieuws van deze locatie

Bericht van de Voedselbank

Beste mensen,
Het is al weer een aantal weken geleden dat er een actie van de Voedselbank in de kerk heeft plaatsgevonden. De opbrengst van het verzamelen van boodschappen is dit keer wat achtergebleven ten opzicht van voorgaande jaren.
Dit heeft heel duidelijk te maken met Corona waardoor de kerk minder bezocht werd. Wel werd er door meer parochianen geld overgemaakt op de rekening van de voedselbank om voedsel te kopen. Voor de voedselbank Oldenzaal/Dinkelland was dit ruim €1000,–
De voedselbank is zeer tevreden en er hebben veel cliënten van uw gulle gaven kunnen profiteren. Dank voor uw steun en hopelijk kunnen we in de toekomst weer op u rekenen.

Met vriendelijke groet,

Ans Huisken
Locatiecoördinator Voedselbank

Informatiebrief voor nabestaanden

Graag willen wij u informeren over de mogelijkheden die vrijwilligers van verschillende werkgroepen in Tilligte u kunnen bieden indien er sprake is van het overlijden van een dierbare.

Na het overlijden van uw dierbare kunt u contact op te nemen met contactpersonen van de werkgroep aula: Giny Leeferink telfnr. 221434 / 06-23376993 of met Mariët Kimman telfnr. 221298 / 06-26731655. Zij nemen contact op met de uitvaartondernemer van uw keuze. Deze regelen dan verder alles met u.

Vrijwilligers van de werkgroep avondwake komen bij u thuis om samen invulling te geven aan de avondwake / afscheidsviering.
Ook is er een mogelijkheid ,wanneer er in de kerk te weinig plek is tijdens een avondwake /afscheidsviering, om gebruik te maken van de MFA , hier zijn wel kosten aan verbonden.

Een overledene kan thuis of in de aula worden opgebaard.
In beide gevallen kan de werkgroep aula voor u van betekenis zijn bij het volgende:
– U kunt gebruik maken van de aula inventaris en kistkoeling. Voor leden van de Mortuariumvereniging Tilligte is dit gratis, bent u geen lid dan is gebruik van de aula tegen betaling mogelijk.
– Vrijwilligers van de werkgroep aula staan elk moment van de dag tot uw beschikking als u vragen heeft of hulp nodig heeft.
– Tijdens de avondwake / afscheidsviering is het mogelijk dat bij thuisopbaring 2 vrijwilligers van de werkgroep aula achterblijven bij de overledene.
– Ook kunnen zij u terzijde staan tijdens de condoleance na de avondwake/ afscheidsviering en waar nodig de gang van zaken regelen.
– Op de dag van de uitvaart kan de werkgroep aula u begeleiden in de aula tijdens het laatste afscheid.

Op de dag van de uitvaart neemt de werkgroep uitvaartbegeleiders de taken over buiten de aula.
Zij begeleiden u vanaf de aula naar de kerk, in de kerk en op de gang naar de laatste rustplaats.
Indien gewenst verzorgen zij de afscheidsrede. Tevens kunnen zij voorgaan in gebed, zowel voor als na de koffietafel.
Wanneer u geheel of gedeeltelijk van de mogelijkheden gebruik wenst te maken dan kunt u dit overleggen met de contactpersonen, uiteraard kunt u dit ook nog bespreekbaar maken wanneer de werkgroep avondwake / afscheidsviering bij u thuis komt.
Indien u nog vragen heeft omtrent bovenstaande neem dan contact op met een van de vrijwilligers.

Er zijn geen onkosten verbonden aan de begeleiding door de vrijwilligers .

Meer informatie vind u hier
Zie reglement begraafplaatsen Lumen Christi locatie Tilligte
en op https://www.consumentenbond.nl/uitvaart
en https://www.nibud.nl/consumenten/levenssituaties/overlijden/

Met vriendelijke groet,
Vrijwilligers van:
Werkgroep aula
Werkgroep uitvaartbegeleiders
Werkgroep avondwake / afscheidsviering.
januari 2019