In het Protocol Vieringen, waarmee mensen eerder zijn geïnformeerd over de maatregelen in het kader van het kerkbezoek, staat onder andere dat men zich aan moet melden om een viering in de kerk bij te kunnen wonen. Inmiddels is door de overheid beslist dat reserveren niet meer verplicht is in geval van bijeenkomsten met minder dan honderd mensen. Dit betekent dat voor het bijwonen van de vieringen in de kerken van Lumen Christi niet meer hoeft te reserveren, omdat er (ook in de grote kerken) maximaal 100 plekken kunnen worden bezet door gelovigen op 1,5 meter afstand van elkaar. Wel zal bij binnenkomst naam en telefoonnummer genoteerd worden. Om het registreren vlot te laten verlopen is het handig dat men een klein briefje bij binnenkomst afgeeft met naam en telefoonnummer. Mochten er meer dan honderd mensen komen dan kan men het risico lopen niet toegelaten te worden. De ervaringen van de afgelopen tijd leert dat dit risico niet groot zal zijn bij de weekendvieringen. Lumen Christi heet de komende weekenden alle parochianen hartelijk welkom om in hun eigen kerk weer mee te vieren.

Meer informatie over de verruiming rondom sacramenten en koorzang in protocol