Heel erg trots zijn we dat we uit een selectie van 69 kerken zijn gekozen tot de meest gastvrije kerk van Oost Nederland. Nog trotser zijn we op al onze vrijwilligers en met name op onze kerkgidsen. Dankzij hen hebben we dit resultaat weten te behalen. Zij zijn het die dagelijks de vele toeristen te woord staan en de nodige tekst en uitleg geven over al het moois dat er is te zien.

in het voorjaar 2020 hebben we ons aangemeld voor deze verkiezing. Bij deze aanmelding moest worden aangegeven wat je allemaal doet om gastvrij te zijn voor bezoekers van een kerk. Met ons hadden zich nog 68 andere kerken aangemeld. Uit deze 69 werden 10 kerken genomineerd om te gaan voor de verkiezing van de meest gastvrije kerk. We dachten aanvankelijk te gaan voor de publieksprijs van € 1.000. Voor die prijs hebben we zo ongeveer iedereen gevraagd op de Simon en Judas te stemmen. Zeer velen hebben ook daadwerkelijk gehoor gegeven aan die oproep, het was echter niet genoeg om O.L.V. ten Hemelopneming uit Renkum achter ons te laten. Renkum is een veel grotere plaats dan Ootmarsum. bovendien misten we in de zomerperiode de toeristen vanwege corona. Eerst in een later stadium hoorden we dat er ook nog een aanmoedigingsprijs en een 1e prijs te vergeven waren. Groot was dan ook de verassing toen we op donderdagavond 29 oktober via een livestream vanuit Voorst uit de mond van de gedeputeerde uit Gelderland hoorden dat we als 1e waren geëindigd en daarmee een mooie prijs hadden gewonnen. Een bedrag van € 2.500, het is te mooi om waar te zijn maar we zijn er heel blij mee.

We willen langs deze weg iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit succes. In feite komt deze dank de hele geloofsgemeenschap toe. Samen vormen we immers die gemeenschap waarin de kerk het centrum is en dat willen we tot in lengte van dagen zo houden. U toch ook? Het is en blijft het centrum van onze hele gemeenschap waar je in stilte kunt nadenken over de waan van alle dag, waar je in alle rust even een kaarsje kunt opsteken en kunt genieten van een sfeer die je elders wellicht niet vindt. Achter in de kerk ligt het magazine over de meest gastvrije kerken van Oost-Nederland. Neem gerust een exemplaar mee!

Juryrapport Stichting Welkom in de Kerk