Voor de vakantie hebben onze Communicantjes alvast kennis gemaakt met het goede doel waar ze zich voor gaan inzetten tijdens het Communieproject dat ze na de vakantie weer zullen gaan oppakken. Voor (aankomende)groep 5 is dat Stichting Hartekind en voor (aankomende) groep 6 is dat de Voedselbank.
Voor groep 5 heeft Kim Oude Egbrink, moeder van Anne en Job, van alles verteld over wat Stichting Hartekind doet en hoe de Communicantjes een steentje bij kunnen dragen.
Groep 6 mocht een kijkje komen nemen bij de Voedselbank in Losser. Hier kregen ze uitleg over hoe alles in z’n werk gaat. Ze mochten zelfs even kijken in de grote vriezer die tot -18 graden onder 0 kon. Ook zij zullen zich gaan inzetten voor het goede doel.
Tevens zal er in de maand september bij de Spar namens de Communicantjes een boodschappenkrat staan waar houdbare producten kunnen worden ingezameld voor de Voedselbank.
Na de vakantie zullen we het project verder gaan oppakken. De kinderen gaan oa de liedjes van de viering oefenen, het laatste deel uit hun projectmap afmaken en dan zaterdag 2 oktober voor beide groepen een mooie feestelijke Eerste Heilige Communieviering.