Op donderdag 8 september 2022 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Titus, held of heilige? Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma.
Op 15 mei jl. is Titus Brandsma in Rome door Paus Franciscus heilig verklaard. In een theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma, wat hem bezield heeft en hoe hij geleefd heeft. Titus werd in 1881 als Anno Sjoerd geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward). Toen hij karmeliet werd nam hij de kloosternaam Titus aan. Als gevolg van zijn principiële opstelling tegen de Duitse bezettingsmacht werd hij gearresteerd en in 1942 te Dachau en met een injectie om het leven gebracht. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde mysticus die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag.
In een voorstelling van ruim anderhalf uur vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van deze religieus bewogen man. Interessante voorstelling voor jongeren en volwassen.
Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten. Zie ook: https://petervermaat.nl/voorstellingen/titus.

Waar: RK. Kerk van de HH. Simon en Judas, Kerkplein 3, Ootmarsum
Wanneer: Donderdag 8 september 2022 om 20.00 uur.
Prijs: € 5 (graag gepast geld meenemen)

Aanmelden verplicht: parochiesecretariaat Lumen Christi, secretariaat@lumenchristi.nl, 0541-353551 (ma t/m vrij van 9.00 tot 11.30u)