Jubileumviering van Woongemeenschap De Wonne Almelo

Zaterdag 18 mei 13.30 – 16.30 uur
De kracht van de gemeenschap
Hebben gelovige gemeenschappen de individualiserende samenleving iets te bieden?

De oecumenische woongemeenschap “De Wonne Almelo” bestaat dit jaar 25 jaar.
Wij wonen in een groot huis (oud-klooster) en kunnen daardoor ruimte bieden aan mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. Als kerngroep van de Wonne zetten wij in op gemeenschapsleven waarin ruimte is om er te mogen zijn wie je bent in al je kwetsbaarheid.
In een tijd van toenemende individualisering kunnen we ons afvragen of (woon)gemeenschappen nog wel toekomst hebben en waar zij de kracht vandaan halen. Maakt het daarbij verschil dat zij zich laten voeden door hun gelovig besef en dit ook delen met elkaar?
Gemeenschappen – ook kerken – hebben al langer te maken met afnemende betrokkenheid.
Kunnen gelovige gemeenschappen kracht hebben of zijn ze uitstervend? Wordt ook spiritualiteit slechts individueel beleefd, of kunnen we God ook vinden in de ontmoeting met de ander? Met de kwetsbare ander? Kan de gemeenschap vindplaats van God zijn? En hoe kan die ervaring ons kracht geven? ? Hebben wij als gelovige gemeenschappen, als gemeenschap, maar ook via bijvoorbeeld diaconaat en pastoraat daarin iets te bieden in deze individualistische tijd?
Programma:
Inleiding door Marchien Timmerman, teamleider en docent Theologie aan de Hogeschool Windesheim, Zwolle en voorheen actief op diaconaal vlak.
Ervaringsverhaal door Heileen Holman, kerngroeplid van De Wonne Almelo.
Gesprek met elkaar over de inleiding en het ervaringsverhaal.
Zaterdag 18 mei 13.30 – 16.30 uur (inloop met koffie vanaf 13.00 uur)
Elisakerk, Rembrandtlaan 23 in Almelo
Vanwege de organisatie is opgave, voor 10 mei, gewenst op:
info@dewonnealmelo.nl of tel. 0546-456436
Een uitgebreider programma ontvangt u na opgave.
Voor meer info over de Wonne zie: www.dewonnealmelo.nl