Afgelopen voorjaar zou de vastenactie plaats vinden zoals elk jaar in de veertigdagentijd . Helaas is daar weinig van terechtgekomen door de coronaperikelen. De opbrengsten in de verschillende kerken in Lumen Christi waren minimaal. Overigens ook landelijk. Daarom is besloten om de vastenactie termijn te verlengen tot eind september. Omdat we Inge Kuiphuis graag willen ondersteunen als gezamenlijke parochies, hebben we besloten om in het weekend van 5 en 6 september in alle vieringen opnieuw aandacht te geven aan haar project, en zal er voor het project gecollecteerd worden. Daarnaast zal Inge zelf in de vieringen van De Lutte, Ootmarsum en Denekamp hier iets over komen vertellen.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn maar het project wel willen ondersteunen dan kunt u dat doen door een gift over te maken op NL21 INGB 0000 0058 50 onder vermelding van projectnr. 401397

Ook is er een mogelijkheid om in Denekamp bij de Plus uw flessenbon te doneren aan het project, of kaarten te kopen bij de bloemist Reinerink.

Ter herinnering; het gaat om tweetal projecten in San Marcos in Guatemala van Inge Kuiphuis, missionair werker uit Geesteren en MTC (Landarbeidersbeweging). Door middel van trainingen en podcasts wordt mannen en vrouwen geleerd dat geweld geen oplossing is voor problemen Er wordt ingezet op positieve eigenwaarde en wederzijds respect

Het tweede project is de aanschaf van nieuwe apparatuur voor een opleidingscentrum die vrouwen en jongeren de kans te bieden een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verwerven. Door hen de kans te geven een vak te leren, krijgen zij de kans een inkomen te verwerven.
Uw bijdrage wordt enorm op prijs gesteld.

Pastoraal team Lumen Christi