VOOR DE LAATSTE CORONA VERSOEPELINGEN VERWIJZEN WE NAAR: RKKERK.NL

U kunt alle vieringen ook hier op de website via KERK TV bijwonen.

13e zondag door het jaar – c
Vieringen zaterdag 25 juni tot en met vrijdag 1 juli

gerangschikt op locatie

Actuele Corona info voor het bijwonen van deze vieringen

​De Rooms-Katholieke bisschoppen hebben besloten om enkele maatregelen die in verband met corona nog voor de vieringen van de liturgie golden, met ingang van 17 juni, te schrappen.

Het betreft de regels voor de uitreiking van de communie, voor de vredeswens en het van hand tot hand doorgeven van de collecteschaal. Laatstgenoemde vorm van collecteren is dus weer mogelijk. Inmiddels is de manier van vrede wensen die in coronatijd gangbaar is geworden, door een lichte buiging naar elkaar te maken, bij menigeen vertrouwd en dierbaar geworden.

De bisschoppen vragen om de algemene basisadviezen tegen corona in acht te blijven nemen. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven bij klachten, zorgen voor voldoende frisse lucht, enzovoort. Mochten de komende tijd extra maatregelen tegen corona nodig blijken te zijn, dan zullen de bisschoppen de parochies hierover informeren.

‘Houd rekening met elkaar, ook met diegenen die nog steeds graag afstand willen houden, geen hand willen geven en/of een mondkapje dragen, bijvoorbeeld in verband met een kwetsbare gezondheid. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat iedereen in de kerk de liturgie veilig mee kan vieren’, aldus de bisschoppen. Zij nodigen alle gelovigen van harte uit om naar de wekelijkse zondagsvieringen te komen en zo samen het geloof te vieren en met elkaar te delen.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de Site van de Rooms-Katholieke Nederland: www.rkkerk.nl

Alle vieringen zijn ook via ons KERK TV kanaal op deze Site te volgen

locatiedagdatumtijdvieringvoorganger
Beuningenzondag26-jun09:00communie-vieringparochieel voorganger