Het Vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken aan de Vredesvlam in Bethlehem. Vervolgens wordt het door kinderen over de hele wereld verder verspreid. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een zee van licht, een baken, dat ons in het donker de weg wijst naar de vrede. Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het Vredeslicht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.
Het Vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovert. Het herinnert ons aan onze plicht ons voor de vrede in te zetten.

Op zaterdagavond 17 december komt het Vredeslicht aan in Denekamp. Na de indrukwekkende voorstelling van de Zandkunstenaar die het Kerstverhaal uitbeeldt, wordt rond de klok van acht het Vredeslicht door twee scouts aangedragen. Daarna wordt het licht doorgegeven aan de vertegenwoordigers van PKN Denekamp en Ootmarsum, van de gemeente Losser en Dinkelland, van de zeven locaties van Lumen Christi en van de zorginstellingen in Dinkelland. Zij zullen het Vredeslicht verder verspreiden in hun omgeving.
Er worden gedichten voorgedragen en het themakoor Vivace zal zingen. Het Nicolaas plein is plaats van handeling.
U kunt zelf ook een lantaarn en kaarsje van huis meenemen. U bent allen van harte welkom!