De jongeren van JOIN US Denekamp en Jeugdhonk De Mare uit N. Deurningen, 13 in totaal, hebben op hun manier geprobeerd om in de voetsporen van Max Verstappen te treden. Want op 28 juni vertrokken ze onder begeleiding van vier JOIN US begeleiders richting Enschede, naar ZERO 55. Voor velen ging een lang gekoesterde wens in vervulling: karten. Sinds 2014 is het al het meest gewenste programma voor een bijeenkomst.

In de pitstraat kregen de jongeren in twee groepen de juiste helm en nekbrace aangemeten. Ze namen plaats in een kart en konden in één ronde op het indoorcircuit uitproberen hoe de e-kart werkte. Vanaf de zijlijn hield één van de medewerkers de karts nauwkeurig in de gaten. Als een coureur te veel risico nam werd vanuit zijn i-pad het vermogen van die kart teruggebracht tot een veilige snelheid. Na het oefenrondje ging de groep voor de wedstrijd. 8 minuten over de baan racen, en je moed, je snelheid en je adrenaline kon stijgen tot grote hoogte. Iedereen zette een prachtige tijd neer!

Na de pauze was het tijd om te gaan lasertaggen. Dat was volgens de jongeren ook heel gaaf. Sommigen hadden het al eens eerder gedaan en dat was ook wel te merken. De ontvangst bij Zero55 was vriendelijk en gastvrij.

We zijn terug gereden naar Denekamp en hebben op het grasveld naast de kerk nog nagepraat en genoten van een heerlijke bak patat.

Namens de begeleiders wens ik iedereen een goede afsluiting van dit schooljaar en een fijne vakantie toe. JOIN US meldt zich weer in september!

Ans te Lintelo