Tien Zwarte Pieten maakten op 20 november om 18.30 u. hun opwachting in het restaurant van Gravenstate. Een grote groep bewoners zat keurig te wachten op wat komen ging, in een grote kring.
“”Zie ginds komt de roeiboot…”” werd bijna letterlijk uitgebeeld door de pieten. Een circuspiet liet zijn jongleer-kunsten zien en een bewoner deed het na en dat ging best goed. De pieten hebben laten zien hoe lenig ze moeten zijn voor het grote pietenwerk: handstand, kruiwagen-lopen en over een smalle dakgoot naar de overkant lopen. Sommige bewoners konden dit ook. In Nederland leren de pieten fietsen. De bewoners fietsten driftig mee op hun fietstoestellen. En Spaans praten dat konden ze met een knappe bewoner… “”Ola! Feestvieren, lekkere snoepjes en cadeautjes uitdelen en zingen dat hebben de pieten ook laten zien. Een grote lach verscheen op alle gezichten toen er samen gedanst werd op “”Oh kom er eens kijken…””.
De begeleiders van Gravenstate hadden een grote taart gemaakt van pepernoten voor de verjaardag van Sinterklaas, Dat vroeg op het lied:””Sinterklaas is jarig…”” De Sint zelf was er niet bij, maar hij zou het prachtig hebben gevonden. Alle bewoners ontvingen tot slot een heus pietendiploma. Rond 20.15 u.was het klaar en ging iedereen enigszins opgewonden weer zijn eigen gang .
Toen de zwarte pieten weer in het grote pietenhuis terug waren hebben ze nog lang over deze avond na gepraat, zo leuk was het !

Afz. een pietenbegeleider