Twentse bedevaart naar Lourdes 2019

Samen met elkaar naar Lourdes.
Dat kan met de Twentse bedevaart van dinsdag 1 tot en met zondag 6 oktober 2019 (vliegreis).
Een reis naar Lourdes is een bijzondere ervaring voor jong en oud.
Lourdes wordt vaak omschreven als een plek waar hemel en aarde elkaar raken.
Een plek waar Maria heel dichtbij is. Iedereen heeft zijn eigen zorgen, verdriet en pijn. In Lourdes zijn we er voor elkaar. Door samen te bidden, te lachen en te huilen voelen we ons met elkaar verbonden en krijgen we nieuwe kracht en energie om verder te gaan. Beleef samen met ons deze prachtige reis.

Kunt u deelnemen aan deze reis?
Aan deze reis kunnen ook pelgrims deelnemen die voor hun mobiliteit volledig afhankelijk van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen zijn en zich alleen met volledige ondersteuning kunnen verplaatsen.

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze reis kunt u contact opnemen met:
Betsy Volker tel: 0541-551806
Anneke Olde Nordkamp tel: 0541-552093
Elly Damhuis tel: 0541-229852
Als financiën of begeleiding een probleem vormen, neem dan contact met ons op. Wij proberen dan voor u een passende oplossing te vinden.

Vicaris Cornelissen benoemd tot erekapelaan van de Grot

Vicaris R.G.W. Cornelissen van het vicariaat Deventer is door de bisschop van Tarbes-Lourdes benoemd tot erekapelaan van de Grot. Deze hoge kerkelijke onderscheiding is een erkenning van de grote inzet van vicaris Cornelissen voor de bedevaarten naar Lourdes: hij begeleidde veelvuldig parochiële bedevaarten naar dit Zuid-Franse pelgrimsoord en was in 2012 (1.500 pelgrims) en in 2015 (ruim 1.300 pelgrims) de hoofdaalmoezenier van de aartsdiocesane bedevaart naar Lourdes.

Kardinaal Eijk deelde hem na afloop van de viering bij de Grot op 8 mei deze eervolle benoeming mee. Een dag later ontving Cornelissen uit handen van pater Kemseke de bijbehorende eretekenen. Pater Kemseke is de coördinator voor de Nederlandse taal in het heiligdom van Lourdes. Hij benadrukte dat het hier niet om “een gouden handdruk” ging, “maar om een teken van de blijvende verbondenheid met het heiligdom Lourdes.”