Informatie over geplande bedevaarten

150 jaar bedevaart Kevelaer

In het jaar 2020, was het precies 150 jaar geleden dat de Broederschap Noord-Oost Twente voor het eerst naar Kevelaer ging. Door de corona pandemie kon de viering van dit jubileum toen niet doorgaan. De viering van deze bijzondere mijlpaal zal daarom tijdens de jaarlijkse bedevaart van dit jaar plaatsvinden. Deze bedevaart is op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2022. In het kader van de viering van ons 150-jarig jubileum zal vicaris Cornelissen bij onze bedevaart aansluiten en mee voor gaan in de vieringen. Verder worden de vieringen verzorgd door de pastores die de reis naar Kevelaer begeleiden. Dit jaar gaan onder ander mee: pastoor Munsterhuis en pastoraal medewerkster Christianne Saris. De muziekvereniging van Rossum zal dit jaar voor de muzikale begeleiding zorgen. Het dameskoor en het herenkoor van Vasse zullen de zang tijdens de vieringen verzorgen, waarbij ook leden uit het koor van Noord Deurningen zullen meezingen.

De intentie van de bedevaart is: ”HEMEL EN AARDE AANRAKEN”. We nodigen inwoners van Oost Twente en omgeving van harte uit om deel te nemen aan deze prachtige jubileum bedevaart. Dit wordt door de broederschap georganiseerd met de bus, met de fiets of wandelend. U kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid gaan en in Kevelaer aansluiten.

Eén of twee dagen met de bus
Op vrijdag 26 augustus vertrekken bussen uit diverse parochies uit Oost Twente. De aankomst in Kevelaer is ongeveer 11.00 uur. Naast de tweedaagse bedevaart sluit een groep pelgrims uit Beuningen/De Lutte en omgeving op de vrijdag (één dag dus) bij onze bedevaart aan.

Met de fiets
De deelnemers aan de fietsprocessie vertrekken donderdagmorgen 25 augustus vanuit Geesteren en Denekamp. Verder gaat er een racefietstocht naar Kevelaer en wel op vrijdag 26 augustus om 6.00 uur vanuit Ootmarsum.

Wandelen naar Kevelaer
In 2018 jaar is er voor het eerst een groep wandelend naar Kevelaer gegaan. Inmiddels gaat deze groep nu voor de vierde keer op pad om zich op de vrijdag bij alle overige pelgrims uit Noord Oost Twente aan te sluiten. De afgelopen jaren bleek dit steeds een mooie en inspirerende wandelbedevaart. Men wil dinsdag 23 augustus vertrekken uit Twente en zich dan op vrijdag, de 26e aansluiten bij de overige Twentse pelgrims die per bus of met de fiets reizen. Uiteraard zijn meer wandelaars van harte welkom! (de terugreis zal per bus gaan).

Programma
De opening van de bedevaart voor alle pelgrims is om 13.00 uur. In processie trekken wij vanaf het politiebureau door de Hoofdstraat naar de Basiliek. Daar vindt de openingsviering plaats. Later in de middag volgt de kruisweg in het park en voor mensen die minder goed ter been zijn in de Pax Christi. ’s Avonds om 20.00 uur is er lof en vindt de lichtprocessie plaats. Op zaterdag 27 augustus is er onder meer ‘s morgens om 8.30 uur een plechtige hoogmis in de Basiliek. Tussen de vieringen door is er uiteraard tijd voor gezelligheid, elkaar ontmoeten en persoonlijke gesprekken. Dat is ook waar bedevaart om gaat.

Opgave bij de locaties

De Lutte
Informatie en opgave: 2 daagse Ria Vloothuis telefoon 06 22 04 48 22
1 dag: Ans van Langen telefoon 06 20 47 73 33

Denekamp
Voor specifieke informatie over deze fietsbedevaart of de wandelbedevaart kunt u zich vervoegen bij Ria Vloothuis of Jos Bijen uit Weerselo (telefoon: 06 – 23 99 79 06)

Noord Deurningen
Voor algemene inlichtingen en/of opgave kunt u contact opnemen met de broedermeester van uw locatie: Noord Deurningen: mevrouw A. Brunink. telefoon 0541 – 35 39 10 Of met één van de overige bestuursleden (voor specifieke informatie over de fietsbedevaart of de wandelbedevaart): Ria Vloothuis of Jos Bijen uit Weerselo (telefoon: 06 – 23 99 79 06)
De opgave moet binnen zijn uiterlijk op vrijdag 12 augustus a.s.

Tilligte
Indien u belangstelling heeft om dit jaar aan de bedevaart deel te nemen dan kunt u zich aanmelden bij de plaatselijke broedermeester, met opgave naam/adres/telefoonnummer. Wij vragen voor de deelname aan de fiets- of wandelbedevaart een bijdrage van € 10 per persoon voor te maken onkosten (boekje, offerkaars, verzekering, e.d.). De bijdrage in de kosten bedraagt voor buspelgrims € 30. Logies en overige verblijfskosten zijn hierbij niet inbegrepen. Voor algemene inlichtingen en/of opgave kunt u contact opnemen met de broedermeester van uw locatie: Tilligte mevrouw I. Pross telefoon 0541 – 22 13 58/06-13888148

 

 

LOURDESGROEP TWENTE WEER NAAR LOURDES (van maandag 19 tot en met zondag 26 september 2022)

Nadat het ten gevolge van de coronapandemie twee jaar lang niet mogelijk was, gaan we dit jaar weer naar Lourdes en wel van maandag 19 tot en met zondag 26 september 2022.
Wij reizen met Christoffel Reizen, een nieuwe bedevaartorganisatie, met bekende gezichten. Het is een 7-daagse bedevaart (vliegreis).

Programma
In de vroege ochtend van maandag 19 september vertrekken we per bus vanuit Twente naar Eindhoven Airport. Vanuit Eindhoven Airport vliegen wij naar de luchthaven Tarbes-Lourdes-Pyrénées en vervolgens worden wij per bus naar het hotel in Lourdes gebracht waar wij rond het middaguur worden verwacht. In Lourdes verblijven wij in een 4-sterrenhotel, dicht bij de Heiligdommen.
Vaste onderdelen in het programma zijn: de viering bij de grot waar Maria aan Bernadette is verschenen, deelname aan de Lichtprocessie en de Sacramentsprocessie. Verder blijft er voldoende tijd over om als groep Twente Lourdes verder te “ontdekken” en is er ook de mogelijkheid voor deelname aan een excursie naar de Pyreneeën.
Wij sluiten de bedevaart op zondag af met deelname aan de Internationale hoogmis, samen met ongeveer 20.000 pelgrims in de ondergrondse Pius X basiliek.
Later in de middag vertrekken wij vanuit ons hotel naar de luchthaven Tarbes-Lourdes-Pyrénées en vliegen wij terug naar Eindhoven Airport. Wij verwachten rond 20.00 uur terug te zijn in Twente. De bedevaart wordt begeleid door pastor Jan Kerkhof Jonkman.
De kosten voor deze bedevaart bedragen € 985,00 p.p., op basis van tweepersoonskamer en exclusief reis- en annuleringsverzekering. Toeslag eenpersoonskamer € 180,00. Mochten de kosten voor u een probleem zijn om deel te nemen aan deze reis dan kunnen wij in overleg proberen een oplossing te vinden.
Voor nadere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de Lourdes contactpersoon in uw geloofsgemeenschap. Ook kunt u contact opnemen met de heer Gerard Jansink, tel: 06- 54 78 19 09 of de heer Arie Vreeswijk, tel: 06- 50 25 12 52.
Op de website van www.christoffelreizen.nl vindt u meer informatie over deze bedevaart.