Meimaand, Mariamaand

“Elk gebed wordt verhoord”, aldus Mieke Kerckhof, algemene overste van de rooms-katholieke congregatie Zusters van de Bermhertigheid Jesu, in het blad “Klooster” dat als thema Maria heeft. Dat is haar ervaring. Wel zegt ze erbij dat dit niet betekent dat je altijd krijgt waar je Maria om gevraagd hebt. Vaak blijkt je gebed op een heel andere manier verhoord en kun je pas achteraf zeggen dat je in je gebed gehoord bent.
Herkennen we dat? Dat we Maria vragen om hele concrete dingen: om genezing van een zieke, een goede uitslag, om het halen van een examen…………., maar meer nog dat we ons opgelucht, gesteund en geheeld voelen alleen al doordat we onze diepste vragen, zorgen en angsten aan Maria hebben toevertrouwd. We bidden om haar nabij zijn in allerlei situaties, erop vertrouwend dat ze er op één of andere manier voor zal zorgen dat het goed komt. En ook voor al het goede en mooie dat ons in ons leven overkomt, wenden we ons tot Maria in het geloof dat zij in alles met God verbonden is.
In dit onderstaande gebed is mooi verwoord waartoe en waarmee wij ons tot Maria wenden:
WEES GEGROET MARIA
Moeder Maria, ik wil U even groeten.
Met het kaarsje dat ik hier doe laten branden, vertrouw ik U toe;
al mijn vragen en zorgen, mijn vreugde en verdriet, mijn verlangens en mijn dankbaarheid.
Laat geluk en liefde wonen in mijn gezin, in onze familie;
zegen allen die mij dierbaar zijn en blijf ook mij nabij met Uw bescherming.
Laat mijn hart een beetje lijken op het Uwe en wees voor mij een goede Moeder die mij nooit verlaat. Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand bid voor ons Amen.

Pastor José van den Bosch