Welkom op de nieuwspagina van de locatie Beuningen

Lees hier over het laatste nieuws van deze locatie

Locatie nieuws

Periodieke gift
De komende weken komen de vrijwilligers rond voor de actie kerkbalans. Veel gezinnen hebben een automatische incasso afgegeven. Dat is prettig, want dan hoeven onze vrijwilligers niet jaarlijks een bezoek te brengen. We willen u wijzen op de mogelijkheid om de kerkbalans af te trekken bij de jaarlijkse inkomsten belasting. De gedachte hierbij is dat je meer geld voor de kerk kunt geven en een deel weer terug krijgt van de fiscus.
Een en ander is erg goed uitgelegd op deze website!  (dit is een pagina van de protestante kerk, maar geldt ook voor de rooms-katholieke kerk)
Hebt u vragen hierover, neem dan contact op met Ria Scholten (penningmeester van onze locatie).

Invulling vacature
Miranda Nolten heeft na 4 jaar secretaris te zijn geweest afscheid genomen van de locatieraad. Wij bedanken haar voor haar geweldige en enthousiaste inzet de afgelopen jaren. Miranda heel hartelijk bedankt!
Per 1 januari 2020 heeft Wim Hobbelink als bestuurslid plaats genomen in de locatieraad. We zijn erg blij dat er weer een enthousiaste vrijwilliger bereid is zijn diensten aan de locatie te verlenen. We wensen Wim alle succes toe.

De Locatieraad

KERK TV

Via onderstaande link kunt u Kerk TV en Kerk TV herhalingen kijken via Internet.
Gaat u hiervoor naar http://kerktv.niehoff.nl/
U komt dan op een site en ziet u wat u moet doen om het verder te regelen.
Als u dat allemaal te lastig vindt neemt u dan rechtstreeks contact op met Gerard Niehoff aan de Venweg 13 in Denekamp. Het telefoonnummer is 0541-351 451.

Er zijn 2 manieren om naar kerk TV te kijken:
• Het is mogelijk om via uw eigen PC, laptop of tablet Kerk TV en Kerk TV herhaling te kijken.
De maandelijks kosten bedragen € 5-.
Deze manier vraagt enige handigheid, maar is te doen.
Als u deze manier kiest moet u zich aanmelden bij de heer Niehoff.

• Het is ook mogelijk om naar de Kerk TV (geen herhaling) te kijken op uw gewone TV scherm. U schaft hiervoor een eenvoudig te bedienen Marcus Video ontvangstkastje aan dat éénmalig € 249,- gaat kosten inclusief de aansluitkosten.
Maandelijkse abonnementskosten bedragen € 5,-.
De aansluiting kan gerealiseerd worden door o.a. Oude Lashof of EP Molendijk.
U kunt dan ook een H. Mis in Denekamp, Tilligte, Noord Deurningen en Ootmarsum kijken.

De Locatieraad

Ziekenzalving-ziekenzegening

Voor het ontvangen van de ziekenzalving- ziekenzegening kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie Lumen Christi

(iedere werkdag tussen 09.00 uur en 11.30 uur tel. 0541-353551)

Mocht u buiten kantoortijden dringend pastorale hulp nodig hebben dan kunt u, als geen van de pastores op eigen nummer bereikbaar is, bellen met het mobiele nummer: 06-57 94 09 01.

Dit nummer is niet voor het melden van uitvaarten.

Zingen

Themakoor Beuningen vraagt:

Houd je van zingen, maar denk je niet goed genoeg te zijn? Wij zijn je vangnet en leren ook elke keer wat meer. Kun je geen noten lezen, maar je wilt wel zingen? Ook hier zijn we het vangnet en met luisteren wil het ook heel goed. Maak je liever muziek met een instrument? Ook dan kun jij wat voor ons betekenen.

Wij zijn op zoek naar:

Bassen     Tenoren     Alten        Sopranen   en   Muzikanten

Ben je enthousiast en wil je graag zingen. Kom gerust naar onze repetitie op maandag avond om 20.30 u in de kerk. Wil je eerst wat meer informatie mag je ook mailen naar themakoor@hotmail.com

Standaard achter in de kerk.

In veel kerken in onze omgeving zie je in de kerk een boek liggen met daarin  een herinnering ( bidprentje of rouwcirculaire ) aan de overledenen in de parochie.

Als werkgroep avondwake vonden we het plaatsen van zo’n standaard met boek een goed idee. Daarom heeft een vrijwilliger in onze locatie een mooie standaard gemaakt. Daarop ligt nu, naast het Mariabeeld, achter in de kerk,  het boek , waarin we de herinneringen aan onze dierbare overledenen hebben geplakt.  Hiermee hebben we dit jaar een begin gemaakt.  We hopen dat het een aanvulling is voor onze betrokkenheid op elkaar en op onze geloofsgemeenschap.

Werkgroep avondwake.

Woensdagochtendviering

Vele jaren is pastor Jansman voorgegaan op woensdagmorgen in een “stille” viering in het parochiecentrum in Beuningen. Onlangs is hij verhuisd naar een woning bij het klooster in Noord Deurningen en heeft hij aangegeven dat hij op woensdagochtend niet meer voor zal gaan.

In overleg met het pastoraal team en de geloofsgemeenschap Beuningen is besloten om het aantal vieringen terug te brengen naar 1 keer per maand. Elke 1e woensdag van de maand zal er in het parochiecentrum van Beuningen een viering zijn om 08.30 uur. Meestal is dit een eucharistieviering, soms een woord- en communieviering. Na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken.