Welkom op de nieuwspagina van de locatie Beuningen

Lees hier over het laatste nieuws van deze locatie

Locatienieuws

Gebruik parochiecentrum
Het parochiecentrum wordt het laatste jaar veelvuldig gebruikt.
Voor reservering kun je bellen met het parochiesecretariaat op woensdagmorgen tussen 9.00 en 10.00 uur. Of zelf even de kalender in het parochiecentrum invullen. Voor de sleutel van het parochiecentrum even bellen met 353568.
We zouden iedereen graag willen vragen om het parochiecentrum na gebruik netjes en schoon achter te laten, zeker nu met het coronavirus. Even de tafels afvegen/desinfecteren, afwassen, checken of het koffiezetapparaat uit is, etc. het is een kleine moeite en zodoende hebben ook de volgende bezoekers een schone ruimte.

Slimme thermostaat
Sinds begin van dit jaar beschikken wij in de kerk over een slimme thermostaat.
Hiermee kan vanuit huis de verwarming aangezet worden in de kerk, waardoor onnodig of te lang verwarmen van de kerk wordt voorkomen. Het gasverbruik zal hierdoor afnemen.
Deze investering hebben we ontvangen van de energie- coöperatie “Greuner” We willen de coöperatie dan ook heel hartelijk bedanken voor dit warme gebaar.

De locatieraad

Locatie nieuws

Wijziging aanvangstijd zaterdagavondviering!!!

Per 1 september a.s. is de aanvangstijd van de zaterdagavondviering weer om 19.30 uur. Deze aanvangstijden zijn vastgesteld voor één jaar. Na een jaar vindt er weer een evaluatie plaats.

Jaarvergadering

We hebben besloten om dit jaar i.v.m. het coronavirus de jaarvergadering niet door te laten gaan. We schuiven deze door naar het voorjaar 2021.

Voorkeursparochianen

We krijgen af en toe de vraag over wat een voorkeursparochiaan is en hoe dat werkt.

Van oudsher liggen de geografische grenzen van een parochiegemeenschap vast. Dat men lid is van een bepaalde geloofsgemeenschap is dus territoriaal bepaald. Met andere woorden: als inwoner van Beuningen bent u automatisch parochiaan van de kerk in Beuningen.

Tegenwoordig kunnen mensen echter ook kiezen voor een parochie waarin men zich thuis voelt. Daarom is het mogelijk om als “voorkeurparochiaan” geregistreerd te staan. Een voorkeursparochiaan is betrokken bij een andere parochie dan waar hij of zijn woont. Men kan echter niet van twee geloofsgemeenschappen tegelijkertijd parochiaan zijn. Hoofdregel is dat men parochiaan is bij de geloofsgemeenschap waarin men woont, maar men kan dus zelf een andere geloofsgemeenschap als voorkeur opgeven.

Parochianen die nu nog binnen de parochiegrenzen wonen, maar gaan verhuizen, worden automatisch uitgeschreven uit onze parochie en ingeschreven in de parochie waar men gaat wonen (dit geldt ook voor studerende kinderen). Wil men toch parochiaan blijven in Beuningen, dan dient men zelf actie te ondernemen en zich aan te melden als voorkeursparochiaan.

Als voorkeursparochiaan wordt de voorwaarde gesteld om structureel mee te doen met de actie kerkbalans.

De zogenoemde voorkeursparochianen kunnen vervolgens evenals inwonende parochianen een beroep doen op het pastorale team en gebruik maken van de faciliteiten van onze kerk bij bijvoorbeeld doop, trouwen, eerste communie, vormsel, rouw. Aanmelden als voorkeursparochiaan kan bij het secretariaat van onze parochie.

N.B.: Inwoners uit Beuningen die in een instelling voor gezondheidszorg verblijven en die voorheen stonden ingeschreven als parochiaan van onze kerk, behouden het recht om gebruik te maken van de diensten van onze geloofsgemeenschap en het pastorale team.

De locatieraad

Maria Tenhemelopneming

Maria Tenhemelopneming in bijna alle geloofsgemeenschappen van Lumen Christi gevierd. Soms in de buitenlucht zoals bij het Mariakapelletje in Beuningen. Coronaproof uiteraard, ook buiten, onder begeleiding van dwarsfluit en gezang met prachtig weer.

Kerken die open zijn

Voor stilte, gebed, het opsteken van een kaarsje, weet dat kerken open zijn.

In Beuningen, De Lutte, Denekamp en Noord Deurningen is de kerk dagelijks open.

De kerk in Lattrop is open op woensdag, zaterdag en zondag.

In Ootmarsum en Tilligte is de Mariakapel open.

Neem daarbij alstublieft de richtlijnen van RIVM in acht!

UPDATE: VANAF 1 JULI ZIJN VIERINGEN OOK WEER BIJ TE WONEN IN DE KERK VOLGENS DIT PROTOCOL. HET ACTUELE VIERINGOVERZICHT VINDT U HIER.

Paaskaars

Tijdens de paasviering wordt traditiegetrouw de paaskaars uitgereikt aan een vrijwilliger die erg veel doet voor onze geloofsgemeenschap. Echter door de coronacrisis was er dit jaar geen paasviering. We hebben echter wel gemeend, om ondanks de coronacrisis toch de paaskaars dit jaar uit te reiken.

Dit jaar niet aan één persoon, maar aan een echtpaar, namelijk Bennie en Maria Kamphuis. Bennie, als technische man die altijd klaarstaat voor allerlei klussen. Of het nu gaat om een lekkende goot, lampen vervangen of het helpen restaureren van de glas in lood ramen, hij weet het te maken. En als hij het maakt is het geen half werk, maar is het ook af. Maar ook bijvoorbeeld bij een stroomstoring, als door teveel koffiezetapparaten de stoppen er door zijn gegaan, springt hij op de fiets en weet het snel en deskundig op te lossen.
Ook Maria is op vele fronten actief.
Zo is ze al 40 jaar lectrice bij allerlei vieringen.
Daarnaast is ze er altijd bij als de kerk moet worden schoongemaakt, of als er koffie geschonken wordt na een viering.
Bennie en Maria we waarderen jullie enthousiaste inzet voor onze geloofsgemeenschap, en willen jullie heel hartelijk bedanken voor al jullie vrijwilligerswerk.