Welkom op de nieuwspagina van de locatie Beuningen

Lees hier over het laatste nieuws van deze locatie

Oogstdankviering/herfstwandeling

De oogstdankviering was dit jaar wederom een succes!
Vele vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken en gezorgd voor een prachtige viering, een fraai versierde kerk en natuurlijk koffie met krentenwegge na afloop van de viering. Leerlingen van de basisschool hadden ware kunstwerkjes gemaakt. Prachtig uitgeholde pompoenen en “mais-knutsels” stonden in het portaal te pronken. En ook de kruisbeelden en het Mariakapelletje waren door de “noabers” weer mooi versierd. Iedereen bedankt voor de geweldige bijdrage!
Ook de wandeltocht in combinatie met het oogstdankfeest was een geweldig succes. Zo’n 530 deelnemers hebben de tocht gelopen, wel af en toe een buitje, maar verder prima wandelweer. Prachtige stukken langs de Dinkel, waar je normaal geen toegang hebt. Bijzondere plekjes gewoon! Doorkijkjes met spreuken om over na te denken!
Deelnemers van zorgboerderij Sleiderink hebben dieren geschilderd die je op de route tegenkwam. Zeker voor herhaling vatbaar!
Ook de sponsoren willen we hartelijk bedanken. De Plus voor de heerlijke krentenbollen en Café/restaurant het Sterrebos voor het drukken van de routes.
Verder iedereen die op welke wijze heeft meegeholpen, BEDANKT!
Zonder jullie was deze dag niet zo’n groot succes geworden.

Werkgroep oogstdankviering en werkgroep herfstwandeling

Parochieavond
Donderdag 24 oktober heeft de jaarlijkse parochieavond plaats gevonden. Voor de pauze de “vaste” agendapunten zoals: terugblik afgelopen jaar, toekomst kerk/pastorie, financiën (2018 positief afgesloten 1772,00) etc. Na de pauze heeft Astrid Kienhuis ons een presentatie “houvast bij loslaten” gegeven, over wat er allemaal komt kijken bij overlijden en welke mogelijkheden er zijn bij begraven en cremeren. Het was een goede en interessante avond.

De locatieraad

Kerkbijdrage 2019

Begin november wordt de laatste termijn van de kerkbijdrage 2019 geïncasseerd, van wie daar een machtiging voor heeft afgegeven.
Aan diegene die hebben aangegeven de kerkbijdrage zelf te zullen overmaken, en die dat voor dit jaar nog niet hebben gedaan, willen wij vragen, dit voor uiterlijk 30 november te doen.
Dan kan de kerkbalans voor 2019 in december worden afgerond.
Banknr: NL 47 RABO 0110 7014 29 t.n.v.
OLV Altijddurende Bijstand Beuningen
Iedereen bedankt voor uw bijdrage aan het behoud van onze kerk in Beuningen.

Ziekenzalving-ziekenzegening

Voor het ontvangen van de ziekenzalving- ziekenzegening kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie Lumen Christi

(iedere werkdag tussen 09.00 uur en 11.30 uur tel. 0541-353551)

Mocht u buiten kantoortijden dringend pastorale hulp nodig hebben dan kunt u, als geen van de pastores op eigen nummer bereikbaar is, bellen met het mobiele nummer: 06-57 94 09 01.

Dit nummer is niet voor het melden van uitvaarten.

Zingen

Themakoor Beuningen vraagt:

Houd je van zingen, maar denk je niet goed genoeg te zijn? Wij zijn je vangnet en leren ook elke keer wat meer. Kun je geen noten lezen, maar je wilt wel zingen? Ook hier zijn we het vangnet en met luisteren wil het ook heel goed. Maak je liever muziek met een instrument? Ook dan kun jij wat voor ons betekenen.

Wij zijn op zoek naar:

Bassen     Tenoren     Alten        Sopranen   en   Muzikanten

Ben je enthousiast en wil je graag zingen. Kom gerust naar onze repetitie op maandag avond om 20.30 u in de kerk. Wil je eerst wat meer informatie mag je ook mailen naar themakoor@hotmail.com

Standaard achter in de kerk.

In veel kerken in onze omgeving zie je in de kerk een boek liggen met daarin  een herinnering ( bidprentje of rouwcirculaire ) aan de overledenen in de parochie.

Als werkgroep avondwake vonden we het plaatsen van zo’n standaard met boek een goed idee. Daarom heeft een vrijwilliger in onze locatie een mooie standaard gemaakt. Daarop ligt nu, naast het Mariabeeld, achter in de kerk,  het boek , waarin we de herinneringen aan onze dierbare overledenen hebben geplakt.  Hiermee hebben we dit jaar een begin gemaakt.  We hopen dat het een aanvulling is voor onze betrokkenheid op elkaar en op onze geloofsgemeenschap.

Werkgroep avondwake.

Woensdagochtendviering

Vele jaren is pastor Jansman voorgegaan op woensdagmorgen in een “stille” viering in het parochiecentrum in Beuningen. Onlangs is hij verhuisd naar een woning bij het klooster in Noord Deurningen en heeft hij aangegeven dat hij op woensdagochtend niet meer voor zal gaan.

In overleg met het pastoraal team en de geloofsgemeenschap Beuningen is besloten om het aantal vieringen terug te brengen naar 1 keer per maand. Elke 1e woensdag van de maand zal er in het parochiecentrum van Beuningen een viering zijn om 08.30 uur. Meestal is dit een eucharistieviering, soms een woord- en communieviering. Na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken.